Friday, May 14, 2010

Sugandoi DBKK 2010 - Paling Manang... si N




“Kinoikatan nu poponsikou dogo” …. adaituuuuu… ndak sia-sia berteriakan sampai sarut suara ni menyokong ni saturang. Sepa lagi kalau bukan si N..(Peter Anderson Nianti) .. apabila dia dinobatkan sebagai JUARA SUGANDOI DBKK 2010 yang diadakan di dataran DESOKA kaitu nama dia?… tou… pada 13 May (malam tadi) . ehemmm.. twin saya ni kenen… wahhhh… tumpang glamor luk kijap. Laungan Paling Manang saya, lissa n Joy rupa-rupanya petanda bahawa memang si N paling manang…hihihi.. Nasiblh ko nda ketawa time peform sana stage kan N? Yang penting ko punya berlutut itu yang paling mahal. Apapun lagu Minogivang koh pomuandaman ku lagu sifu Danny F. Malinggi dan lagu Kaulah Segalanya nyanyian Hasrul Nidzam menjadi pertaruhan si N untuk Sugandoi DBKK kali ini dan sesungguhnya pemilihan lagu yang tepat, kemantapan Vocal dan persembahan si N itu malam dapat menambat hati juri apabila dia dinobatkan sebagai JUARA SUGANDOI DBKK 2010… Tapukkkkkk Tangannnnn…


Jenny Gaising pula yang menyanyikan lagu Koupusanku nyanyian Joanne dan Teruskanlah nyanyian Agnes Monica mendapat tempat kedua manakalah Ferrady Okiling yang juga menjadikan lagu Minogivang ko pomuandamaku sebagai lagu wajib beliau dan lagu pilihan beliau saya lupa tajuk dia tapi nyanyian Anuar Zain lh, di tempat yang ketiga. Ketiga-tiga pemenang ni akan mewakili tiga bahagian iaitu, Peter Anderson Nianti (Api-Api), Jenny Gaising (Likas) dan Ferrady Okiling (Tanjung Aru).

Seramai 7 orang finalist Sugandoi DBKK 2010 iaitu Jenny Gaising, Winnie Kuntip, Marlinney Fane, Ferrady Okiling, Noriyati (ndak sure nama dia betul), Peter Anderson NIanti dan Ezlan yang saya kira memang hebat-hebat belaka tidak kira dari segi vocal, persembahan apalagi kebanyakkan daripada diorang mempunya pengalaman yang luas dalam pertandingan seumpama ini. Syabas inspector sahab untuk ketujuh-tujuh finalist Sugandoi kerana mempamerkan persembahan yang cukup mantap dan bertenaga. Ramai bha tu yang pigi audition tapi kamu tujuh orang yang kena pilih, jadi bagi saya kamu semua adalah pemenang.

Bah, ini lah dia finalist-finalist Sugandoi DBKK 2010 yang sempat saya ambil gambar diorang lah.. Ming2 fotografer dulu kenen..hehhe.. Adaituuuu….


1. Jenny Gaising



2. Winnie Kuntip



3. Marlinney Fane



4. Ferrady Okiling



5. Noriati (sepa tau full name dia tulung kasi tau arr... )

6. Peter Anderson Nianti



7. Ezlan



Seperti biasa ada jugalah suara-suara ketidakpuasan hati dari beberapa pihak om termasuk saya jugalah bha..hehhe…adaituuu... “Sepatutnya yang si anu tu ndak layak bha di tempat ke…. “ itu salah satu statement yang saya dengar malam tu. Tapi apa buli buat, juri tetap juri dan kita terpaksa akur dengan keputusan yang diorang buat.

Apa pun syabas kepada pemenanglah.. Gud Luck nanti untuk State punya Sugandoi… Buat yang terbaik and jangan Over Confident. Yang penting kasi malatup… yeehaaaa… adaituuuuu….


Inilah dia penyokong kuat si N yang diimport khas dari Beluran, Tuaran, Kota Marudu, Tambunan, Kota Belud, Penampang.. hahah... sampai pengantin baru pun turun padang ni...

opsss... ada anugerah khas penyokong pulak ni... pemenangnya ialah LISSA DOLLY My Dalung (sorakan terkuat.. Saguhati Dazanak pun nama si N juga dia sebut.. binggung si Othe turus.. hehehhe)...

Yang penting ... PALING MANANG.....Adaituuuuuu.....

Friday, May 7, 2010

Happy Mother's Day



A Precious Mother
Mom You've given me so much,
Love from your heart
and the warmth of your touch.
The gift of life and you're a friend to me.
We have a very Special Bond
which only comes from God...
I'm sure you agree.
As a child I would say Mommy I Love You,
Now you're my Mother so dear
I love you even more
with each and every new year.
If I could had chosen,
I would have picked no other.

Than for you...to be my lifelong friend
and Precious Mother.








Happy Mother's Day t0 my MoM..
Mdm. Ritah Diman

Monday, May 3, 2010

Adaituuuuuuu .... Tou!!!

“Small cheer and great welcome makes a merry feast.”

Whassup peeps... Welcome to my blog... Adaituuuu... :-)

This is my very first post on my personal blog. I have had a huge interest in blogging but I don’t seem to squeeze in the time to write up posts....Adaituuuu...

There have been a lot of interesting things happening lately for me and I haven’t spend some time to write up here. Well now that I have begun, I hope to be consistent.

Again, my warm welcome!

Please let me also know what you think of my site.

Thank you n God Bless...@_^