Monday, September 20, 2010

Me In September

Photographer : Juachim Jac Marc
Location : Palm Beach, Kinarut Papar













Saja-saja ni mau belajar2 buat photoshoot... dua2 org jak kami ni begila awal pagi bangun pi beminta puji kenen.. hehehe.. lepas ni Pic si Joe yg sya shoot lagi saya upload... heheh

Thursday, September 16, 2010

6 Things You Should Never Reveal on Facebook

by Kathy Kristof

The whole social networking phenomenon has millions of Americans sharing their photos, favorite songs and details about their class reunions on Facebook, MySpace, Twitter and dozens of similar sites. But there are a handful of personal details that you should never say if you don't want criminals — cyber or otherwise — to rob you blind, according to Beth Givens, executive director of the Privacy Rights Clearinghouse.

The folks at Insure.com also say that ill-advised Facebook postings increasingly can get your insurance cancelled or cause you to pay dramatically more for everything from auto to life insurance coverage. By now almost everybody knows that those drunken party photos could cost you a job, too.

You can certainly enjoy networking and sharing photos, but you should know that sharing some information puts you at risk. What should you never say on Facebook, Twitter or any other social networking site?


Your Birth Date and Place

Sure, you can say what day you were born, but if you provide the year and where you were born too, you've just given identity thieves a key to stealing your financial life, said Givens. A study done by Carnegie Mellon showed that a date and place of birth could be used to predict most — and sometimes all — of the numbers in your Social Security number, she said.

Vacation Plans

There may be a better way to say "Rob me, please" than posting something along the lines of: "Count-down to Maui! Two days and Ritz Carlton, here we come!" on Twitter. But it's hard to think of one. Post the photos on Facebook when you return, if you like. But don't invite criminals in by telling them specifically when you'll be gone.

Home Address

Do I have to elaborate? A study recently released by the Ponemon Institute found that users of Social Media sites were at greater risk of physical and identity theft because of the information they were sharing. Some 40% listed their home address on the sites; 65% didn't even attempt to block out strangers with privacy settings. And 60% said they weren't confident that their "friends" were really just people they know.

Confessionals

You may hate your job; lie on your taxes; or be a recreational user of illicit drugs, but this is no place to confess. Employers commonly peruse social networking sites to determine who to hire — and, sometimes, who to fire. Need proof? In just the past few weeks, an emergency dispatcher was fired in Wisconsin for revealing drug use; a waitress got canned for complaining about customers and the Pittsburgh Pirate's mascot was dumped for bashing the team on Facebook. One study done last year estimated that 8% of companies fired someone for "misuse" of social media.

Password Clues

If you've got online accounts, you've probably answered a dozen different security questions, telling your bank or brokerage firm your Mom's maiden name; the church you were married in; or the name of your favorite song. Got that same stuff on the information page of your Facebook profile? You're giving crooks an easy way to guess your passwords.

Risky Behaviors

You take your classic Camaro out for street racing, soar above the hills in a hang glider, or smoke like a chimney? Insurers are increasingly turning to the web to figure out whether their applicants and customers are putting their lives or property at risk, according to Insure.com. So far, there's no efficient way to collect the data, so cancellations and rate hikes are rare. But the technology is fast evolving, according to a paper written by Celent, a financial services research and consulting firm.

*** nahhhh... ati2 lah kita arr semua pengguna FB...Jangan main sembarang jak... ^^.... God Bless ..

Friday, September 3, 2010

I'm Not PERFECT

Nahhhh dis time lah... agak lama juga tidak update blog saya ni... tak tahu apa yang mau di share .. But this time, tiba2 ringan ni jari mau share something untuk kita semualah... adaituuuuu...

Last nite, biasalah if ada kemudahan internet ni.. boring2 apa lagi FB lah jadi kawan..heheh..tup tup.. tiba-tiba saya terbaca komen sesorang pasal status saya yang tidak berkaitan dengan status saya ... 'Jangan Banyak Bergaya' .. itu jak komen dia lah.. memang xada kaitan langsung dengan status saya sbb status saya tu pasal 'hari nak hujan'.. fine... hairan bin bingung jugalah saya kenapa tiba2 komen begitu.. Adakah disebabkan terlampau banyak gambar saya yang bergaya2... heheh.. its ok lah.. Saya set mind sya, bergurau jak tu kali buat pa cepat melatah kan walaupun kadang2 saya ni pandai melatah sikit kalau terkezut yang tahap extreme berabis... hehehe.. Diteruskan cerita, lepas dari komen yang saya baca tu, saya check lah sepa orang tu.. mau bersapa juga kan mana tau kawan mau bawa main2... sekali check, nama ada, tapi gambar n info dia lain.. xdikenal pasti ni siapa.. (after dis mau delete Friends di FB saya yang xmenggunakan profile yang betul termasuk xada gambar..mau jadi kawan tapi main hide2 buat apa..mcm xikhlas) Lepas tu status dia berkaitan dengan komen yang dibuat di status saya... Xtaulah untuk saya ka atau sewaktu dengannya tapi memang sepa2 baca boleh tangkap terus maksud dia ..Xperlu lah saya ulas apa status dia tapi secara kesimpulan dia, status dia menunjukkan dia menilai orang dari luar semata-mata... Agak religious juga lah cara dia komen & saya respect orang yang religious tapi berfikiran yang matang dan berasas...

Untuk orang yang mengenali saya dari dulu time saya kicik2 tau macam mana kehidupan HARY yang dulu.. Saya tidak nafikan kehidupan HARY yang dulu dan HARY yang sekarang banyak berbeza... tapi saya tahu ada satu perkara terbesar yang pernah terjadi dalam hidup saya dan ada dalam hati saya sampai sekarang saya tidak akan lupakan dan tetap menjadi pegangan dalam kehidupan saya... My LORD my REDEEMER...

My point is, kalau mau menilai seseorang itu tidak salah, asalkan ianya berasas... as i said, Setakat mendengar dan melihat tidak cukup untuk menyimpulkan siapa orang itu sebenarnya.. Kita tidak tahu baik buruknya orang itu kalau kita tidak lihat dan rasai isi nya sendiri.... saya sentiasa terbuka menerima teguran atau nasihat dan saya memang perlukan itu .. tapi bukan dengan cara menegur sebab fikir diri sendiri adalah lebih baik berbanding orang lain... I know im not PERFECT but im sure Tuhan melihat deeeeeeeppppppppppp inside of me...

so, renung2kan lah.... ^^ ....

GOD BLESS MALAYSIA........