Friday, September 3, 2010

I'm Not PERFECT

Nahhhh dis time lah... agak lama juga tidak update blog saya ni... tak tahu apa yang mau di share .. But this time, tiba2 ringan ni jari mau share something untuk kita semualah... adaituuuuu...

Last nite, biasalah if ada kemudahan internet ni.. boring2 apa lagi FB lah jadi kawan..heheh..tup tup.. tiba-tiba saya terbaca komen sesorang pasal status saya yang tidak berkaitan dengan status saya ... 'Jangan Banyak Bergaya' .. itu jak komen dia lah.. memang xada kaitan langsung dengan status saya sbb status saya tu pasal 'hari nak hujan'.. fine... hairan bin bingung jugalah saya kenapa tiba2 komen begitu.. Adakah disebabkan terlampau banyak gambar saya yang bergaya2... heheh.. its ok lah.. Saya set mind sya, bergurau jak tu kali buat pa cepat melatah kan walaupun kadang2 saya ni pandai melatah sikit kalau terkezut yang tahap extreme berabis... hehehe.. Diteruskan cerita, lepas dari komen yang saya baca tu, saya check lah sepa orang tu.. mau bersapa juga kan mana tau kawan mau bawa main2... sekali check, nama ada, tapi gambar n info dia lain.. xdikenal pasti ni siapa.. (after dis mau delete Friends di FB saya yang xmenggunakan profile yang betul termasuk xada gambar..mau jadi kawan tapi main hide2 buat apa..mcm xikhlas) Lepas tu status dia berkaitan dengan komen yang dibuat di status saya... Xtaulah untuk saya ka atau sewaktu dengannya tapi memang sepa2 baca boleh tangkap terus maksud dia ..Xperlu lah saya ulas apa status dia tapi secara kesimpulan dia, status dia menunjukkan dia menilai orang dari luar semata-mata... Agak religious juga lah cara dia komen & saya respect orang yang religious tapi berfikiran yang matang dan berasas...

Untuk orang yang mengenali saya dari dulu time saya kicik2 tau macam mana kehidupan HARY yang dulu.. Saya tidak nafikan kehidupan HARY yang dulu dan HARY yang sekarang banyak berbeza... tapi saya tahu ada satu perkara terbesar yang pernah terjadi dalam hidup saya dan ada dalam hati saya sampai sekarang saya tidak akan lupakan dan tetap menjadi pegangan dalam kehidupan saya... My LORD my REDEEMER...

My point is, kalau mau menilai seseorang itu tidak salah, asalkan ianya berasas... as i said, Setakat mendengar dan melihat tidak cukup untuk menyimpulkan siapa orang itu sebenarnya.. Kita tidak tahu baik buruknya orang itu kalau kita tidak lihat dan rasai isi nya sendiri.... saya sentiasa terbuka menerima teguran atau nasihat dan saya memang perlukan itu .. tapi bukan dengan cara menegur sebab fikir diri sendiri adalah lebih baik berbanding orang lain... I know im not PERFECT but im sure Tuhan melihat deeeeeeeppppppppppp inside of me...

so, renung2kan lah.... ^^ ....

GOD BLESS MALAYSIA........

5 comments:

  1. akhirnya tecuci juga sawang2 d blog mu ini dalung....adehhh ada juga kuman fb menyerang ko kan...org2 mcm tu ada penyakit dalaman...jeles satu hal...dia nda hidup kalau tdk kcu hidup org...sedih aku pedih...

    ReplyDelete
  2. Wakaka... iya bha akhirnya ni... hehehe...ya bha dalung... susah juga mau ckp ni.. terlalu muda untuk membuat kesimpulan pasal org bha.. suka2 jak komen tapi xtau hal sebenar.. komen sembarang jak ....

    ReplyDelete
  3. Just 1 thing...be yourself..:-)

    ReplyDelete