Thursday, June 16, 2011

Manusia Yang PALING MANANG!!!

Sya sebenarnya bukan lah jenis yg suka Post2 perkara yg bikin panas ni... tpi ni kali lh ndak leh handle..

Manusia oh Manusia.... Org yang saya mau cecite2 ni bukan lh saya cakap jahat ka apa ka, tapi dia layak untuk menerima anugerah yang "Paling Manang- kategori Bikin panas" . Ya lh, biasalhkan manusia xakan lari daripada membuat kesilapan. Tapi kalau yang xpandai sedar tu yang xberapa best tu. pernah dengar "PHD"... bukan yang gelaran PHD dekat Universiti tu.. yg "Perasaan Hasad Dengki". nahhh... Paling Manang kan...

Nokuro, Why, Kenapa, Baket po, mau dengki2 ni.... masing-masing sudah ada kerja sendiri, ada tugasan sendiri apa lagi mau menyibuk? takut orang lain lebih nampak buzy ka sampai orang mau konsentret kerja sendiri pun mau juga diganggu. Tau lah, mungkin orang baru kan, tapi otak kitaorg bukan tiada fungsi sampai tidak boleh berfikir. Mendidik atau mengajar dengan cara yang betul kami(saya) terima tapi sampai membuat kitaorg kelihatan bodoh tu yang paling bikin panas!!!! .... kalaulh saya jak yang komplain mgkin saya yang ada problem, tapi kalau sampai satu dunia tahu perangai ni org nah tu yang sedih sikit tu..

Pengajaran sama kitaorng lah kan termasuk diri saya juga, jangan lah ada perasaan dengki dengan orang lain, buatlh kerja dengan ikhlas dan dengan niat yang baik.

P/S ; Sory lah ekk, meluah perasaan pulak... hahaha...Jika ada kata-kata yang kasar tu, minta maaf banyak2 ya... i luv u guys... yang penting kita semua Paling Manang!!!!!!

Apa pun jangan lupa beli Album HARY NIANTI - Kada Pologoso k... luv u all.... ^__^

6 comments:

  1. luv u la.. ko la paling MANANG... ahhahaha tapi mmg urg mcm ne susa maw ckp bha... kena diri sendiri pun lum tentu insaf.. maw insaf sendiri baru la...

    ReplyDelete
  2. ya betul2... hahha... xjuga kena ganggu tpi suka menggangu... mcm mana tu..

    ReplyDelete
  3. yala... org mcm ne mmg dengki la..dia nda senang tgk kesenangan orang lain sbb dia rasa diri dia bukan sehebat ko.. tpi bukan hebat mcmna ada sesuatu dlm diri ko tpi tada dlm diri dia... dia maw jadi mcm ko..tpi dia xdpt jadi mcm ko.. gtu la kehidupan manusia.. just the way u are la bha kan... hehehhe

    ReplyDelete
  4. jadi diri sendiri lah bha kan... tpi masalhnya, dia ni kan... bukan saya saturang jak bha... sama semua org ni... ndak dia senang klo nampak kami buat keja banyak... terus ndak ketantuan... pandai2 lah dia menyibuk... aduhhhhh... sungguh bikinnn panazzzzzz

    ReplyDelete
  5. lek ko.. nnt kita p pusakag kasi release ur tension.. hehheheh mayb dia rasa diri dia nda kena perlu bha.. kadang2 org mcm ne bagus juga taw.. dia suka kasi bz diri dia.. cuba u try kasi dia sesuatu keja then u suru dia bt smpai siap.. dia bosan datz y kerja dia mengacau.. tapi lau dia memfitnah sna sini kasi bruk kmu sana sini.. arrrr itu mmg susa maw ckp...

    ReplyDelete
  6. hahha... ntahlh susah mo ckp ni... tpi jngn gnggu org lh atau merumitkan keadaan yg sebenarnya very lh da simple... hahahha.... bha pi pusakag kita...

    ReplyDelete