Wednesday, August 31, 2011

Kada Pologoso by Hary Nianti Promo Clip



Lagu/Lirik : Douglas Henry
Artist : Hary Nianti
Pusakag Production

Borosku nangku ih nokoruol dika

Borosku nangku ih papakaus dika

Nokuro au koh suminimbar doho

Nokuro minsodu koh nodii mantad doho


Au oku kaanu masi miagal diti

Toririmo nopo id poguhatan

Au oku kaanu masi miagal diti

Miagal rombituon natagakan do tulan


Kada pologoso oku miagal diti

Poimpasi id koinggoritan

Kada pologoso iti timpu tumalib

Atalup oku, atagak oku

Id koihadan...


Lagu ini disenaraikan dalam Carta Paling Manang SabahFM ... Kepada semua rakan2 di luar sana yang sudi, sila Undi lagu ini dengan click Link ini --> Carta Lagu Paling Manang .. Seterusnya Mengundi lagu Hary Nianti~Kada Pologoso... Thanks soooo much.. i luv u guys... ^__^



Thursday, August 25, 2011

Kristian "Halal" Pelacuran : Sinar Harian Minta Maaf

Akhbar Sinar Harian hari ini memohon maaf atas penyiaran satu kolumnya semalam berhubung "rancangan pemusnahan umat Islam" yang didakwa didalangi kumpulan Kristian.

Kolum bertajuk 'Matlamat Gerakan Kristian' itu hari ini diakui "silap" dan "tidak tepat", menurut notis permohonan maaf yang disiarkan di halaman nasional akhbar tersebut hari ini.

sinar harian on christian movement aims july 23 2011"Dengan ini kami menarik semula (kolum) Info tersebut dan memohon maaf kepada semua pembaca Sinar Harian, khususnya para penganut agama Kristian di atas kesilapan yang dilakukan," notis itu dipetik.

Tulisan itu juga telah ditarik balik semalam oleh pengarah urusannya Datuk Hussamuddin Yaacub yang turut memohon maaf menerusi satu tulisan di laman Twitter.

Akhbar itu semalam mendakwa gerakan Kristian antara lainnya merancang untuk menggalakkan pergaulan bebas remaja lelaki dan perempuan serta menghalalkan pelacuran.

Gerakan Kristian juga didakwa berusaha "merosakkan moral dengan kegiatan luar" serta memasukkan "unsur kurang baik (atau) adegan keterlaluan dan muzik yang melampau" sehingga menyebabkan orang Islam "leka dan lupa diri."

Tulisan berkenaan disiarkan ketika isu berhubung siasatan Jabatan Agama Islam Selangor ke atas gereja Damansara Utama Methodist Church semakin mendapat perhatian.

Siasatan yang dijalankan JAIS ke atas gereja berkenaan pada awal bulan ini adalah berhubung dakwaan kemasukan orang Islam ke agama Kristian.

Sumber :Malaysia Kini Ogos 24, 11 12:04pm
************************
Hary said:

Agak-agak lah kalau membuat kenyataan tu.. Saya rasa semua agama mengajar tentang kebaikkan bukan keburukkan. Jangan sampai "Menconteng Arang di Muka Sendiri" . Jangan jadikan Agama sebagai mainan POLITIK juga. Tak kan lah 'desperate' sampai macam tu sekali. mmmmmm....

Terlajak Perahu boleh diundur, Terlajak Kata badan BINASA!!!!!! mcm seorang tu yang konfiden cakap isu pasal VALENTINE (budaya kristian). Siapa yang pernah mengikut cerita tu dia tau lah.... Paling Manang kalau itu... huhhuhhhh

Saturday, August 20, 2011

Christian Bautista - Beautiful Girl



Beautiful girl wherever you are
I knew when I saw you you had opened the door
I knew that I'd love again after a long long while
I'd love again.
You said hello and I turned to go
But something in your eyes left my heart beating so
I just knew that I'd love again after a long long while
I'd love again.

Refrain : It was destiny's game
will love finally came on
I rushed in line only to find
That you were gone.

Whereever you are I fear that I might
Have lost you forever like a song in the night
Now that I've loved again after a long long while
I've loved again.

Repeat Refrain

Beautiful girl I'll search on for you
'Til all of your loveliness in my arms come true
You've made me love again after a long long while
In love again
'And I'm glad that its a cute to you
'Hmm beautiful girl

Syok ni lagu.. saya pernah bawa lagu ni bersama Fanzi Ruji masa Kaamatan Klang Valley Mei lepas.
Lagu ni kena dinyanyikan semasa pemgumuman peserta top-10 Unduk Ngadau Klang Vallley. Masa tu saya xberapa tau lagu ni sangat, but kena suruh nyanyi jadi hantam sajalah.. Syok lagu ni... mau dedicated dis song utk semua kaum hawa di luar sana... Beautiful Girls....

With Love,
Hary Nianti

Monday, August 8, 2011

Phillippines Vs Malaysia - Better In Time



Saya check2 youtube... tiba2 saya jumpa ni Video. Emmmm... saya heran ni, banyak sangat orang dr 'sana' buat video mo compare2 sama Malaysia punya singers ni. Ni video dorang compare pulak sama Esther Applunius - Lagu Better In Time... saya suka penyanyi philipines sebenarnya.. sangat best. tpi kan, yg bikin panas ni dia punya fanz. Klo di baca komen dia di youtube, dorng ckp Malaysia singers ni Worse than a nightmare.. Dikasi compare lah Better in time versi Pinoy n Malaysia...

Pendapat saya lah kan.. Bukan juga Bias.. Saya tingu ni Video, Esther lagi PALING MANANG berbanding penyanyi si Sarah G ni... Esther mampu membawa lagu ni mcm lagu dia sndiri.. I mean, pembawaan dia sangat kreatif dan tidak membosankan di samping Vocal dia yang mantap. Yg dr Philipines ni terlalu monotone dan tiada kreativiti.. Kalau setakat meniru penyanyi asal buat apa. Ramai lagi boleh buat. Sekarang ni macam mana kita boleh tampilkan kreativiti sendiri.. ini lah kelebihan Penyanyi dari Malaysia sebenarnya...

Yang membuat ni video pun satu macam.. jangan lah buat video compare2 mcm ni..siap ada bendera lagi ni... kalau utk kompilasi mcm .. Better In time versi Asian ka ok sikit...heheh.. masing2 ada kelebihan... pa pun... yang penting kita support kita punya artis lah juga k...

adiossssssssss....


Saturday, August 6, 2011

Happy Birthday To My Dad



Dad, I cherish your birthday,
because when you were born,
I got a role model
to show me how a man should be.
Especially on your birthday,
I compare (myself/other men) to you.
I (aspire to/look for) your strength
in making hard decisions
that can’t be avoided.
I appreciate your good character,
your respect for others,
your willingness
to lend a helping hand
even if it’s incovenient for you.
On your birthday,
I’m so very grateful for your love,
a fatherly love that gives me
purpose and direction
as well as peaceful inner security.
Dad, on your birthday, let me just say...
there are no words to express
how grateful I am that you were born
and that you are my dad.

Happy Birthday My Dad... Mr.Nianti Sadal

Friday, August 5, 2011

The News


Hello semua, di sini sya postkan keratan akhbar News Sabah Times mengenai Pelancaran Album Hary Nianti. Jadi kepada sesiapa yang tidak berkesempatan datang pada hari tersebut, boleh click akhbar dibawah ni untuk melihat sedikit sebanyak mengenai apa yang berlaku sewaktu Pelancaran Album Tersebut. Thnx guys :-)
Credit to : NST






Tuesday, August 2, 2011

Thank You From The Bottom Of My Heart

halo semua.. sory banyak2 sebab lambat update blog sya tentang Pelancaran Album saya hari tu.

30 Julai yang lepas, secara rasminya Album Hary Nianti~Kada Pologoso telah dilancarkan oleh Pembantu Menteri Kewangan Negeri Sabah, Datuk Donald Peter Mojuntin, bertempat di Damai Club Jalan Bundusan, Penampang. Thnx to Datuk atas kesudian merasmikan dan seterusnya melancarkan Album Hary Nianti.

Kepada Keluarga saya yang datang dari Beluran, Sandakan, KK dan di mana saja, Thnx atas sokong daripada anda semua.. Ini adalah hadiah daripada saya kepada anda semua. Sakag-sakag mantad Beluran.

Saya juga ingin mengucapkan Terima Kasih kepada Jawatankuasa Pelancaran Album yang bertungkus lumus dalam membuat persiapan pelancaran agar dapat berjalan dengan lancar. U guys memang paling manang. Tanpa kalian, semuanya tidak akan berlaku. Mr Henry Monis Gumisi & Mr Douglas Henry (Advisor), (Chairman) Callix Tamin, (Assistant) Peter Anderson Nianti, (Stage & Floor Manager) Jasonjay, (Technical Manager) Miklin Ationg, (Assistant) Zoe Albertus, (Emcee) Hafifi Hafidz Horace, (Receptionist) : Edina Sung Burungoh, Phebby Anne Merie, Arlin Ansil, (Usher) : Peterson Nianti, Dalbonds Jalabid, Radwayne Robin, (Videoman) Alvin Dusity (Photographer) : Japrin Thomas, Joe Joachim (Sales of Album) Pusakag Production Crew.

Kepada Rakan-rakan artis yang turut memeriahkan lagi Pelancaran tersebut, Anderson Nianti, Betcy Michael, Usal Jon Gavis, Bernard Laimen Michael, Esther Clement Tubong, Marlleney Fane, Jaymeral Henry, Fanzi Ruji, Joseph George dan kemunculan Esther Appulunius (better in Time masi terngiang2 di telinga ni)... Paling manang peformence kamurang semua... thnx guys kerana sudi memeriahkan lagi Pelancaran Album pada malam itu. Terharu dengan sokongan anda semua... tq soooooooooo much... muahhhhhh

Kepada rakan-rakan Media yang hadir pada malam tersebut.. KADUS Entertainer, NST, Daily Express, Utusan Borneo, RTM, Sabah FM, KKFM, Suria FM, Sabahan FM dan lain-lain lagi (siou kalau ada yang ndak tertaip).. sokongan daripada anda semua sangat saya hargai dan akan dikenang sampai bila... Thnx so much kio...

Juga tidak lupa atas kehadiran semuaaaa kawa2 yang hadir (mau juga saya taip satu2 tapi takut ndak habis sampai bisuk menaip jak.. heheheh)... u know who u are.. Thnx so much atas sokongan anda semua.. Saya sangat gembira dan terharu dengan kehadiran anda semua dan seterusnya sokongan yang diberikan pada malam tersebut. Siou kalau ada kekurangan dari saya sama kamurang semua. Saya sentiasa akan mengingati kamu semua dan juga atas sokongan yang diberikan.

Terima kasih sekali lagi atas sokongan yang diberikan. Hanya Tuhan saja yang dapat membalas segala kebaikkan daripada anda semua. Saya tidak akan melupakan pengalaman indah ini.

Tuhan Memberkati

Regards,
Hary Nianti