Monday, August 8, 2011

Phillippines Vs Malaysia - Better In Time



Saya check2 youtube... tiba2 saya jumpa ni Video. Emmmm... saya heran ni, banyak sangat orang dr 'sana' buat video mo compare2 sama Malaysia punya singers ni. Ni video dorang compare pulak sama Esther Applunius - Lagu Better In Time... saya suka penyanyi philipines sebenarnya.. sangat best. tpi kan, yg bikin panas ni dia punya fanz. Klo di baca komen dia di youtube, dorng ckp Malaysia singers ni Worse than a nightmare.. Dikasi compare lah Better in time versi Pinoy n Malaysia...

Pendapat saya lah kan.. Bukan juga Bias.. Saya tingu ni Video, Esther lagi PALING MANANG berbanding penyanyi si Sarah G ni... Esther mampu membawa lagu ni mcm lagu dia sndiri.. I mean, pembawaan dia sangat kreatif dan tidak membosankan di samping Vocal dia yang mantap. Yg dr Philipines ni terlalu monotone dan tiada kreativiti.. Kalau setakat meniru penyanyi asal buat apa. Ramai lagi boleh buat. Sekarang ni macam mana kita boleh tampilkan kreativiti sendiri.. ini lah kelebihan Penyanyi dari Malaysia sebenarnya...

Yang membuat ni video pun satu macam.. jangan lah buat video compare2 mcm ni..siap ada bendera lagi ni... kalau utk kompilasi mcm .. Better In time versi Asian ka ok sikit...heheh.. masing2 ada kelebihan... pa pun... yang penting kita support kita punya artis lah juga k...

adiossssssssss....


10 comments:

  1. Sy pun heran orang-orang disana terlampau fanatik sama penyanyi dorang. Banding2 tu xpa tp jgnlah kasi buruk2 bah (emo kijap). Hehehe.

    ReplyDelete
  2. iya... yg kasi buruk tu yg ndak leh tahan ni.. (uisehhhh... panaz kunu) hahaha.... padahal klo penyanyi dorng ndak lah bha kita kasi banding2 om kasi buruk2... adiidididid....

    ReplyDelete
  3. Mo tampiling dorang ni satu kali. Kasi sedar. Hehe.

    ReplyDelete
  4. bahhh jangan kasi lama.. hahahha

    ReplyDelete
  5. tingu bah mata si sarah... dia baca tv basar baitu lirik dia... pakai lirik tv basar...

    ReplyDelete
  6. hahaha.. kannn... bukan mo mengulu juga bha tpi siapa suruh duluan2... heheh

    ReplyDelete
  7. sukung artis tempatan la kalau cam ni..bah bila lagu "Tikid Tadau" mau kasi pames ni..sy sudah kasi mula..nah hahahha

    ReplyDelete
  8. tq.. betul tu.. sukung artis tempatan... bha thnx bnyk2 kio... :-)

    ReplyDelete
  9. Telampau fanatik sama artis dorg ;) whatever it is, Esther ada keunikan, kreativiti dan cara tersendiri... I adore her...

    ReplyDelete
  10. Dev - ya bha... bikin panas ni.. Yup.. sya sukung... sya pun adore dia juga ni paling manang... Ko pun tu Dev jangan kasi lama... mantap brabis uda suara ko tu... :-)

    ReplyDelete